Opstellingsdagen

Opstellingendag zaterdag 25 mei

Thema

Hoe is het met jouw innerlijke natuur? En het klimaat waarin jouw natuur nu leeft?

Nog niet zo lang geleden leefden wij in gemeenschappen die zich diep verbonden voelden met de natuur om zich heen. Zij zagen de natuur en de medemens als een onderdeel van zichzelf. In hun ogen had de buitenwereld een onlosmakelijke uitwerking op de binnenwereld én andersom.
Dit gedachtengoed zien we terug in het opstellingenwerk. Het één staat nooit los van het ander. Steeds wanneer iemand echt naar binnen kijkt, geeft dat ook een uitwerking naar buiten. Dat is een krachtig en hoopvol gegeven.

Door de tijden heen zijn we onszelf steeds meer los gaan zien van alles in onze omgeving en daarmee is ook de verbinding met onszelf geschaad. Dat heeft ons en de aarde veel gekost en dat doet het nog steeds. Tijd voor herstel! Het herstellen van de natuur in jezelf is bijvoorbeeld het herstellen van een levensritme dat je voedt in plaats van uitput, het is de ruimte hervinden voor het verteren van de informatie van de dag zodat het geen zwerfafval vormt morgen, het is ook leren jezelf weer te verbinden met externe steunbronnen.

Deze dag reizen we al onderzoekend door onze innerlijke landschappen. We werken met opstellingen in kleine groepjes en met de hele groep, soms gecombineerd met sjamanistische technieken. Je hoeft geen ervaring te hebben met het werken met opstellingen. Je doet gedurende de dag je eigen onderzoek in verbinding met anderen zonder dat het nodig is daar per se woorden aan te geven.

Deze dag is een versterking van je natuurlijke intuïtie, van je innerlijk kompas waarmee jij je met de wereld verbindt.

We halen vergeten kennis op die achter bleef bij onze voorouders en nemen deze kracht en wijsheid mee naar het hier en nu. We staan stil bij waar deze verbinding geschaad is geraakt, zodat levensenergie, creativiteit, helingskracht, innovativiteit, sensualiteit en alles wat liefde nog meer is meer en meer door ons innerlijk landschap stromen, ook naar buiten: de wereld in!

Praktisch

Tijden: inloop vanaf 10.00. Start 10.30 en einde 17.00.
Kosten: LET OP! Vroegboekkorting t/m 30 april € 70,-, daarna € 90,- (optioneel met lunchsoep).
Locatie: Melkfabriek op buitenmuseum Oud Overschie, Overschiese Kerksingel 1, 3043 BA, Rotterdam. Gratis parkeren, bereikbaar met OV.

Wil je erbij zijn? Klik dan hier.

Vragen? Neem contact met me op via onderstaand contactformulier.

Meer over mij vind je hier.

Wat is een opstelling?

Een opstelling is een systemische werkvorm. Je kijkt bijvoorbeeld niet enkel naar een blokkade, maar naar zijn hele leefomgeving. Daar maak je een levende plattegrond van als het ware. Dit kun je doen met blaadjes op de grond, met voorwerpen of met mensen (representanten). Zoals in een ecosysteem alles met elkaar verbonden is en op elkaar reageert, zo is dat met alles. Families, organisaties, liefdesrelaties en ook je lijf: organen, ziektes, emoties….alles staat in relatie met elkaar. Deze manier van werken is eigenlijk al zo oud als de mensheid, natuurvolkeren deden het ook al. Met een opstelling houd je een ceremonie waar het mogelijk is onbewuste dynamieken aan het licht te brengen en kijk je naar mogelijkheden om het leven en de liefde weer te laten stromen waar deze bekneld is geraakt. De kracht en ook de toegankelijkheid van dit werk maken mij bevlogen het verder met de wereld te delen.

“One does not get enlightened by imagining figures of light, but by making the darkness conscious.”

- Carl Jung


Contactformulier